Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου: απάντηση σε κα Οικονόμου για τα ΚΑΠΗ

Παρά την παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο, χαιρόμαστε που έστω και τώρα, η κα Οικονόμου – Μαλακάτα ανακάλυψε τα ΚΑΠΗ και τον κοινωνικό τους ρόλο σ’ αυτές τις εκλογές  και δεσμεύεται για τα αυτονόητα .

Οφείλουμε όμως να την ενημερώσουμε, ότι για μας αποτελούσε και αποτελεί χρέος να τιμούμε και  να εργαζόμαστε για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής  των ηλικιωμένων

συμπολιτών μας και στο πλαίσιο αυτό, ήδη τους προσφέρουμε, την ηθική συμπαράσταση, τη ζεστή συντροφιά, την ουσιαστική υποστήριξη σε ένα περιβάλλον με συνθήκες δημιουργικής απασχόλησης μέσα από τα τέσσερα ΚΑΠΗ του Δήμου, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), τα τέσσερα πρόγραμμα  ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ και πολύ σύντομα με την τηλεπρόνοια, στηρίζοντάς τους ουσιαστικά και έμπρακτα σε κάθε τους βήμα, αφού στην κοινωνία που οραματιζόμαστε, οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας έχουν και λόγο και ρόλο.

Μπορεί να αλλάξει το θεσμικό τους πλαίσιο λόγω του ΄΄Καλλικράτη΄΄, αλλά σε καμιά περίπτωση, αυτό δεν έχει σχέση με τη λειτουργία τους. Έχουμε εξασφαλίσει όλες τις υποδομές και έχουμε διαμορφώσει το νέο πλαίσιο, για να μπορούν  να εξυπηρετούν όχι μόνο τον αστικό ιστό, αλλά όλο το νέο Δήμο Λαμιέων .

Οι κοινωνικές δομές στο σύνολο τους και τα κοινωνικά προγράμματα, έχουμε διακηρύξει πως είναι σημείο αναφοράς της πολιτικής μας. Τα στηρίξαμε και τα στηρίζουμε  .   

¶λλωστε, για το λόγο αυτό, οι συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας, έχουν αποδείξει και στο παρελθόν, αλλά θα αποδείξουν και την επόμενη Κυριακή 7 Νοεμβρίου, ότι και κρίνουν και συγκρίνουν και γι’ αυτό, επιλέγουν αυτούς που πλειοδοτούν σε έργα και πράξεις και όχι σε λόγια.


Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου